Fazolačka s uzeným bůčkem

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
29 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
754 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílé malé fazole promyjeme a den dopředu je namočíme do 1/2 litru studené vody. Druhý den vodu slijeme, zalijeme je 1,2 litrem čisté vody, přidáme uzený bůček, bobkový list, celý pepř, očištěnou cibuli a vše vaříme přibližně 40 minut doměkka.
  • 2
    Maso vyjmeme a pokrájíme na kousky. Ve smetaně si rozkvedláme hladkou mouku a pomalu ji zamícháme do vařící polévky.
  • 3
    Dochutíme ji prolisovaným česnekem, solí, sladkou a pálivou paprikou a majoránkou. Polévku povaříme ještě 5 minut, podle chuti přimícháme ocet a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.