Fazolačka s uzeným bůčkem
55 min.
Ingredience
- 120gramůFazole
- 1,7litryVoda pitná
- 200gramůVepřový bok uzený
- 1kusBobkový list
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 2,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 0,5lžíceMajoránka
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
29 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
754 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Bílé malé fazole promyjeme a den dopředu je namočíme do 1/2 litru studené vody. Druhý den vodu slijeme, zalijeme je 1,2 litrem čisté vody, přidáme uzený bůček, bobkový list, celý pepř, očištěnou cibuli a vše vaříme přibližně 40 minut doměkka.
- 2Maso vyjmeme a pokrájíme na kousky. Ve smetaně si rozkvedláme hladkou mouku a pomalu ji zamícháme do vařící polévky.
- 3Dochutíme ji prolisovaným česnekem, solí, sladkou a pálivou paprikou a majoránkou. Polévku povaříme ještě 5 minut, podle chuti přimícháme ocet a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.