Fazoláky
60 min.
Ingredience
- 250gramůBrambory
- 1lžíceMajoránka
- 3lžičkySůl
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 750gramůFazole bílé
- 1kusVejce slepičí
- 1kusKlobása Dunajská
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4stroužkyČesnek
- 1litrVoda pitná
- 100mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
834 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
31 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
25 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Přes noc namočíme fazole a druhý den je v té samé vodě uvaříme. Uvaříme oloupané brambory a přidáme je do hrnce s fazolemi, rozmixujeme do hladka, přidáme nakrájenou klobásu, vejce, mouku a česnek. Osolíme, okořeníme a promícháme.
- 2Na rozpáleném oleji smažíme placky.
- 3Vysušíme je ubrouskem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.