Fazole pikantní

170 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
6 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
5 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předehřejeme troubu na 150 stupňů. Propláchneme fazole a dáme do do hrnce s vodou, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Poté je necháme okapat a dáme do zapékací mísy.
  • 2
    V pánvi wok rozpálíme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, přimícháme melasu, med, hořčici, sójovou omáčku a rajčatovou pastu. Přilijeme vývar a přivedeme k varu, poté ho nalijeme na fazole.
  • 3
    Kouskem provázku svážeme bobkový list, rozmarýn, tymián a šalvěj a přidáme k fazolím.
  • 4
    Pomeranč oloupeme a vymačkáme z něj šťávu. 3 plátky kůry přidáme k fazolím s pepřem. Pod pokličkou vaříme 1 hodinu.
  • 5
    Šťávu z pomeranče smícháme se solamylem na pastu. Přimícháme s červenou paprikou do fazolí. Pod pokličkou vaříme dalších 60 minut, až omáčka zhoustne a fazole změknou. Odstraníme bylinky a pomerančovou kůru.
  • 6
    Podáváme ozdobené nasekanou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.