Fazole pikantní
170 min.
Ingredience
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 350gramůFazole
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2kusyCibule
- 1lžíceMed včelí
- 2lžíceMelasa
- 4lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaHořčice
- 4lžíceRajčatová pasta
- 4,5decilitryVývar zeleninový
- 1kusBobkový list
- 1špetkaRozmarýn čerstvý
- 1špetkaTymián čerstvý
- 1špetkaŠalvěj čerstvá
- 1kusPomeranče
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyPaprika červená
- 2lžícePetržel - nať
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
6 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
5 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Předehřejeme troubu na 150 stupňů. Propláchneme fazole a dáme do do hrnce s vodou, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Poté je necháme okapat a dáme do zapékací mísy.
- 2V pánvi wok rozpálíme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, přimícháme melasu, med, hořčici, sójovou omáčku a rajčatovou pastu. Přilijeme vývar a přivedeme k varu, poté ho nalijeme na fazole.
- 3Kouskem provázku svážeme bobkový list, rozmarýn, tymián a šalvěj a přidáme k fazolím.
- 4Pomeranč oloupeme a vymačkáme z něj šťávu. 3 plátky kůry přidáme k fazolím s pepřem. Pod pokličkou vaříme 1 hodinu.
- 5Šťávu z pomeranče smícháme se solamylem na pastu. Přimícháme s červenou paprikou do fazolí. Pod pokličkou vaříme dalších 60 minut, až omáčka zhoustne a fazole změknou. Odstraníme bylinky a pomerančovou kůru.
- 6Podáváme ozdobené nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.