Fazole se slaninovými ruličkami
80 min.
Ingredience
- 350gramůFazole bílé
- 100gramůAnglická slanina
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
12 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
13 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Propláchnuté fazole zalijeme studenou vodou a necháme asi 3 hodiny nabobtnat.
- 2Nasekanou petržel smícháme s utřeným česnekem, špetkou muškátového oříšku a pepřem. Směsí potřeme plátky anglické slaniny, stočíme do závitků a položíme do zapékací mísy. Závitky pokryjeme fazolemi s vodou, ve které byly namočeny a pokrm pečeme pod pokličkou v mírně vyhřáté troubě doměkka. Fazole musí být ponořené ve vodě, krátce před dopečením odstraníme pokličku.
- 3Nakonec hotový pokrm osolíme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.