Fazole se slaninovými ruličkami

80 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
12 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
13 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Propláchnuté fazole zalijeme studenou vodou a necháme asi 3 hodiny nabobtnat.
  • 2
    Nasekanou petržel smícháme s utřeným česnekem, špetkou muškátového oříšku a pepřem. Směsí potřeme plátky anglické slaniny, stočíme do závitků a položíme do zapékací mísy. Závitky pokryjeme fazolemi s vodou, ve které byly namočeny a pokrm pečeme pod pokličkou v mírně vyhřáté troubě doměkka. Fazole musí být ponořené ve vodě, krátce před dopečením odstraníme pokličku.
  • 3
    Nakonec hotový pokrm osolíme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.