Fazole v citronové omáčce
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůFazole bílé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej olivový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžícePetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
8 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
20 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Den předem namočené fazole uvaříme, přidáme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli, jeden nasekaný stroužek česneku, rajčatový protlak, pepř, vaříme tak dlouho, až bude vše měkké.
- 2Zbylý stroužek česneku utřeme se solí, promícháme s olivovým olejem a citronovou šťávou. Vyšleháme do hladka, přidáme nasekanou petrželku a odstavíme na chladné místo.
- 3Uvařené fazole scedíme, smícháme s omáčkou, podle chuti přisolíme.
- 4Před podáváním pokrm necháme chvíli v chladničce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.