Fazole v citronové omáčce

45 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
8 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
20 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den předem namočené fazole uvaříme, přidáme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli, jeden nasekaný stroužek česneku, rajčatový protlak, pepř, vaříme tak dlouho, až bude vše měkké.
  • 2
    Zbylý stroužek česneku utřeme se solí, promícháme s olivovým olejem a citronovou šťávou. Vyšleháme do hladka, přidáme nasekanou petrželku a odstavíme na chladné místo.
  • 3
    Uvařené fazole scedíme, smícháme s omáčkou, podle chuti přisolíme.
  • 4
    Před podáváním pokrm necháme chvíli v chladničce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.