Fazole v ořechové bylinkové omáčce
40 min.
Ingredience
- 250gramůOřechy vlašské
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1litrVoda pitná
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžícePažitka
- 500gramůFazole bílé
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceKoriandr čerstvý
- 0,5lžíceBazalka
- 0,5lžíceMáta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
833 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
42 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
23 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Den předem namočené fazole uvaříme v téže vodě doměkka.
- 2Ořechy umeleme a v hrnci smícháme s prolisovaným česnekem, mletou paprikou a nasekanými bylinkami. Vmícháme uvařené, scezené fazole, zalijeme vývarem z fazolí, osolíme a necháme 24 hodin uležet v chladu.
- 3Podáváme jako přílohu k masu nebo jako samostatný pokrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.