Fazole vařené s bylinkami
40 min.
Ingredience
- 100gramůBrambory
- 70gramůRajčata
- 5stroužkůČesnek
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 60gramůOlej olivový extra panenský
- 30mililitrůBalsamico ocet
- 8gramůSůl mořská
- 1gramPepř černý mletý
- 500gramůFazole Borlotti
- 1500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
14 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Čerstvě vyloupané fazole nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme oloupaný brambor, rozmačkané rajče, celý česnek, svazek bylinek, zakápneme olejem, přivedeme k varu a vaříme doměkka. Uvařené fazole scedíme, osolíme, opepříme, brambor, česnek, bylinky a rajče vyhodíme, fazole promícháme se zbytkem oleje a zakápneme octem. Fazole podáváme jako přílohu k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.