Fazolková polévka se zeleninou a brambory
40 min.
Ingredience
- 250gramůFazolové lusky zelené
- 300gramůBrambory
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůPetržel kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 3kusyCibule
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1litrVoda pitná
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 1lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
21 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Fazolové lusky očistíme a nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno, syrové brambory a kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky, kopr a petrželovou nať nasekáme najemno.
- 2V hrnci na másle osmažíme cibuli s kořenovou zeleninou, přidáme fazolky, brambory, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Před koncem varu polévku osolíme, opepříme, stáhneme ze sporáku a zašleháme smetanu, v které jsme rozšlehali 1 žloutek. Polévku už jen prohřejeme a necháme ještě 1/2 hodiny uležet. Před podáváním polévku opět prohřejeme a přidáme bylinky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.