Fazolková polévka smetanová
45 min.
Ingredience
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůPetržel kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 1kusCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 1,5litryHovězí vývar základní
- 1lžičkaSůl
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 600gramůFazolové lusky zelené
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
183 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na tenčí kolečka, fazolky očistíme a nakrájíme na kratší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželovou nať nasekáme najemno.
- 2Kořenovou zeleninu s fazolkami vaříme ve vývaru.
- 3Na másle zpěníme cibuli, přimícháme mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou zašleháme do polévky, přidáme česnek, sůl, pepř a provaříme. Před podáváním do polévky vmícháme smetanu a petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.