Fazolková polévka smetanová

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
183 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na tenčí kolečka, fazolky očistíme a nakrájíme na kratší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželovou nať nasekáme najemno.
  • 2
    Kořenovou zeleninu s fazolkami vaříme ve vývaru.
  • 3
    Na másle zpěníme cibuli, přimícháme mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou zašleháme do polévky, přidáme česnek, sůl, pepř a provaříme. Před podáváním do polévky vmícháme smetanu a petrželovou nať.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.