Fazolkový guláš s vepřovým masem
70 min.
Ingredience
- 500gramůFazolové lusky zelené
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSaturejka
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 2kusyCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 500gramůVepřová krkovička
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
43 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli jemně nasekáme. V kastrolu rozehřejeme sádlo, maso na něm opečeme. Přidáme cibuli, utřený česnek, sůl a pepř. Přilijeme vývar a dusíme 30 minut.
- 2Očištěné a omyté fazolky krájíme na kousky dlouhé přibližně 2 cm, přidáme je k masu a dusíme ještě 20 minut.
- 3V zakysané smetaně rozmícháme mouku, vlijeme do pokrmu. Nakonec guláš podle chuti přisolíme, opepříme a okořeníme saturejkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.