Fazolkový salát
30 min.
Ingredience
- 400gramůFazolové lusky zelené
- 40mililitrůOlej olivový extra panenský
- 3stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10mililitrůOcet kvasný lihový
- 130gramůCibule
- 0,75lžičkaSůl
- 700mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
21 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Očištěné fazolové lusky pokrájíme na menší kusy a povaříme ve slané vodě (1/2 lžička sůl). Na kolečka pokrájenou cibuli zprudka osmahneme na olivovém oleji a vmícháme do uvařených fazolek.
- 2Na závěr salát dochutíme utřeným česnekem, octem a solí.
- 3Podáváme vychlazené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.