Fazolkový salát s avokádem
55 min.
Ingredience
- 100gramůFazolové lusky zelené
- 400gramůBrambory
- 250gramůHrášek mražený
- 1kusAvokádo
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 150mililitrůMajonéza
- 30mililitrůHořčice dijonská
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6gramůBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
18 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Fazolové lusky omyjeme a pokrájíme na 3 cm dlouhé kousky. Brambory oloupeme a necháme uvařit ve vroucí vodě. Avokádo vypeckujeme, pokrájíme na kostičky a zakapeme citronovou šťávou. Majonézu smícháme s hořčicí, nasekanou bazalkou, drceným česnekem, solí a pepřem.
- 2Uvařené brambory nakrájíme na silná kolečka. Fazolky a hrášek dáme vařit do vroucí vody, poté slijeme a necháme okapat. Vaříme 15 minut. Obojí přimícháme k bramborám a zalijeme zálivkou. Vmícháme avokádo, dosolíme a dopepříme dle chuti a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.