Fazolkový salát s bramborami
45 min.
Ingredience
- 300gramůFazolové lusky zelené
- 2kusyRajčata
- 1kusSalát hlávkový
- 1lžičkaSůl
- 4lžíceOlej salátový
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůBrambory vařené
- 1lžícePažitka
- 165mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
130 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěné fazolky vsypeme do malého množství osolené vařící vody a dusíme pod pokličkou doměkka. Scedíme je a po okapání nakrájíme na tenké proužky.
- 2Ještě teplé fazolky promícháme s uvařenými bramborami nakrájenými na kostičky, se 2 lžícemi oleje, solí, pepřem, nasekanou pažitkou a polovinou směsi octa s 1 lžící vody. Salát necháme vychladnout a proležet.
- 3Doprostřed větší salátové mísy upravíme fazolky s bramborami, obložíme je omytými, na plátky nakrájenými rajčaty a omytými listy hlávkového salátu, které pokapeme zředěným octem a olejem.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.