Fazolkový salát s bramborami

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
130 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné fazolky vsypeme do malého množství osolené vařící vody a dusíme pod pokličkou doměkka. Scedíme je a po okapání nakrájíme na tenké proužky.
  • 2
    Ještě teplé fazolky promícháme s uvařenými bramborami nakrájenými na kostičky, se 2 lžícemi oleje, solí, pepřem, nasekanou pažitkou a polovinou směsi octa s 1 lžící vody. Salát necháme vychladnout a proležet.
  • 3
    Doprostřed větší salátové mísy upravíme fazolky s bramborami, obložíme je omytými, na plátky nakrájenými rajčaty a omytými listy hlávkového salátu, které pokapeme zředěným octem a olejem.
  • 4
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.