Fazolkový salát s krevetami

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
14 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelené fazolky opláchneme a ve vroucí osolené vodě vaříme 5 minut. Poté je slijeme a necháme okapat.
  • 2
    Vlašské ořechy nasekáme nahrubo a opražíme na suché pánvi.
  • 3
    Krevety očistíme, opláchneme, osušíme. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a krevety na něm opékáme 5 minut. Do pánve ke krevetám přidáme prolisovaný česnek.
  • 4
    Křen oloupeme a nastrouháme. Citron omyjeme, škrabkou sloupneme tenké proužky kůry. Vymačkáme šťávu a smícháme ji se zbytkem olivového oleje, osolíme, opepříme, přidáme javorový sirup. Nakonec přimícháme nastrouhaný křen a proužky citronové kůry.
  • 5
    Vlažné fazolky několikrát obrátíme v citronové směsi, upravíme je na talíř a podáváme s krevetami a vlašskými ořechy. Ozdobíme pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.