Fazolkový salát s krevetami
35 min.

Ingredience
- 400gramůFazolové lusky zelené
- 1špetkaSůl
- 50gramůOřechy vlašské
- 150gramůKrevety tygří - loupané
- 3lžíceOlej olivový
- 1kusKřen
- 1kusCitrony
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžičkySirup javorový
- 1kusPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
14 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Zelené fazolky opláchneme a ve vroucí osolené vodě vaříme 5 minut. Poté je slijeme a necháme okapat.
- 2Vlašské ořechy nasekáme nahrubo a opražíme na suché pánvi.
- 3Krevety očistíme, opláchneme, osušíme. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a krevety na něm opékáme 5 minut. Do pánve ke krevetám přidáme prolisovaný česnek.
- 4Křen oloupeme a nastrouháme. Citron omyjeme, škrabkou sloupneme tenké proužky kůry. Vymačkáme šťávu a smícháme ji se zbytkem olivového oleje, osolíme, opepříme, přidáme javorový sirup. Nakonec přimícháme nastrouhaný křen a proužky citronové kůry.
- 5Vlažné fazolky několikrát obrátíme v citronové směsi, upravíme je na talíř a podáváme s krevetami a vlašskými ořechy. Ozdobíme pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.