Fazolkový salát s okurkami
30 min.
Ingredience
- 500gramůFazolové lusky zelené
- 2kusyRajčata
- 5lžicOlej slunečnicový
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžícePažitka
- 500mililitrůVoda pitná
- 5kusůOkurky nakládané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
168 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
9 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Očištěné zelené fazolky nakrájíme na kousky a podusíme v troše osolené a okyselené vody ne zcela doměkka.
- 2Tři okurky nakrájíme na kostičky, dvě na kolečka. Kostičky okurek smícháme se scezenými fazolkami a s olejem. Mírně osolíme, případně ochutíme octem s trochou cukru. Fazolky urovnáme do středu salátové mísy a okolo rozložíme plátky okurek střídavě s plátky rajčat. Salát opepříme a posypeme nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.