Fazolkový salát se sójovou omáčkou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
31 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce uvaříme natvrdo (max. 10 minut), ihned zchladíme studenou vodou a oloupeme. Fazolky omyjeme, odštípneme oba konce a vhodíme do osolené vroucí vody spolu s česnekem. Vaříme jen tak, aby zůstaly křupavé, zcedíme a proplachujeme ledovou vodou, aby se zprudka ochladily. Necháme okapat. Vařená, oloupaná vejce nakrájíme na čtvrtky, omytá a osušená rajčata na osminky. Vychladlé fazolky nasekáme na asi 4cm kousky a v míse smícháme s červenou cibulkou nakrájenou nadrobno. Na dresink dohladka vymícháme estragonový ocet, prolisovaný česnek, sůl, pepř, sójovou omáčku a olej. Na mělkou servírovací mísu navršíme fazolky s cibulí, zalijeme dresinkem a dokola obložíme střídavě dílky vajec a rajčat, která ozdobíme nasekanou petrželkou. Fazolky posypeme dýňovými semínky a ihned můžeme servírovat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.