Fazolkový salát se zeleninou

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
169 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazolové lusky očistíme, odkrojíme dřevnatá vlákna, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme špetku soli a uvaříme doměkka. Scedíme, necháme vychladnout a fazolky šikmo překrojíme. Rajčata omyjeme, nakrájíme na osminky, kapie zbavíme jádřinců, nakrájíme na proužky, olivy vypeckujeme, nasekáme na tenké nudličky, petrželku posekáme najemno, cibuli nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky.
  • 2
    Do salátové mísy vložíme fazolky, přidáme kapie, cibuli a promícháme. Smícháme olej s octem, solí, pepřem a zalijeme salát v míse. Zasypeme petrželkou, obložíme rajčaty, posypeme olivami a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.