Fazolkový salát se zeleninou
25 min.
Ingredience
- 160gramůRajčata
- 160gramůKapie
- 80gramůOlivy černé
- 60gramůPetržel - nať
- 120gramůCibule
- 250gramůFazolové lusky zelené
- 40gramůOlej olivový extra panenský
- 60mililitrůOcet vinný
- 6gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 300mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
169 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Fazolové lusky očistíme, odkrojíme dřevnatá vlákna, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme špetku soli a uvaříme doměkka. Scedíme, necháme vychladnout a fazolky šikmo překrojíme. Rajčata omyjeme, nakrájíme na osminky, kapie zbavíme jádřinců, nakrájíme na proužky, olivy vypeckujeme, nasekáme na tenké nudličky, petrželku posekáme najemno, cibuli nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky.
- 2Do salátové mísy vložíme fazolky, přidáme kapie, cibuli a promícháme. Smícháme olej s octem, solí, pepřem a zalijeme salát v míse. Zasypeme petrželkou, obložíme rajčaty, posypeme olivami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.