Fazolky s bramborami a žampiony
60 min.
Ingredience
- 150gramůFazolové lusky zelené
- 400gramůBrambory
- 1litrVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaKmín celý
- 1kusBobkový list
- 1gramPaprika červená
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůSaturejka
- 200gramůSalám jemný
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
18 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory vaříme ve slupce se solí, kmínem a bobkovým listem asi 25 minut. Scedíme je, oloupeme a po vychladnutí nakrájíme na kostky.
- 2Omyté fazolky nakrájíme na nudličky, očištěné papriky nakrájíme na malé kousky. Zeleninu povaříme ve 125 ml vody se solí, pepřem a saturejkou. Scedíme a vývar zachytíme.
- 3Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme brambory, nakrájený salám a zprudka opečeme. Očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky a spolu s fazolkami a paprikami je přidáme k bramborám. Přilijeme trochu zachyceného vývaru a pod pokličkou dusíme asi 7 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.