Fazolky v rajčatové omáčce
70 min.
Ingredience
- 450gramůRajčata
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1šálekVoda pitná
- 400gramůFazolové lusky zelené
- 0,5lžičkaOregano sušené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
95 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Fazolky očistíme a nakrájíme na kousky.
- 2V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přidáme spařená, oloupaná, nasekaná rajčata a připravené fazolky. Podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme oreganem. Zvolna dusíme pod pokličkou asi 45 minut doměkka. Podle potřeby podlijeme trochou vody.
- 3Ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny nebo rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.