Fazolová kaše - Papula
90 min.
Ingredience
- 500gramůFazole bílé
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 3lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1decilitrOlej rostlinný
- 3stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
646 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
26 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
19 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Umyté fazole namočíme přes noc do studené vody.
- 2Ve stejné vodě je druhý den vaříme přibližně 10 minut.
- 3Pak fazole scedíme, zalijeme je znovu horkou vodou, osolíme a uvaříme do měkka. Měkké fazole znovu scedíme a propasírujeme.(Můžeme je i rozmixovat).
- 4Do větší pánve dáme rozehřát olej na kterém orestujeme drobně nasekaný česnek a 1/2 lžíce sladké papriky a dáme pozor aby nám paprika nepřihořela. K tomu přidáme fazolovou kaši, kterou dochutíme solí a pepřem. Vše znovu promícháme a ještě chvilku restujeme.
- 5Servírujeme tak, že kaši na talíři posypeme paprikou a ozdobíme snítkami zelené petrželky nebo drobně pokrájenou pažitkou.
- 6K fazolové kaši podáváme jako přílohu kyselé okurky, kysané zelí nebo nakládaná rajčata.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.