Fazolová kaše - Papula

90 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
646 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
26 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
19 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Umyté fazole namočíme přes noc do studené vody.
  • 2
    Ve stejné vodě je druhý den vaříme přibližně 10 minut.
  • 3
    Pak fazole scedíme, zalijeme je znovu horkou vodou, osolíme a uvaříme do měkka. Měkké fazole znovu scedíme a propasírujeme.(Můžeme je i rozmixovat).
  • 4
    Do větší pánve dáme rozehřát olej na kterém orestujeme drobně nasekaný česnek a 1/2 lžíce sladké papriky a dáme pozor aby nám paprika nepřihořela. K tomu přidáme fazolovou kaši, kterou dochutíme solí a pepřem. Vše znovu promícháme a ještě chvilku restujeme.
  • 5
    Servírujeme tak, že kaši na talíři posypeme paprikou a ozdobíme snítkami zelené petrželky nebo drobně pokrájenou pažitkou.
  • 6
    K fazolové kaši podáváme jako přílohu kyselé okurky, kysané zelí nebo nakládaná rajčata.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.