Fazolová paštika
125 min.
Ingredience
- 300gramůVepřová panenka
- 200gramůKuřecí prsa
- 50gramůCeler bulvový
- 80gramůŠalotka
- 400mililitrůVývar slepičí
- 4gramyRozmarýn čerstvý
- 1kusBobkový list
- 4gramyKoriandr čerstvý
- 150gramůJátra telecí
- 300gramůSlanina vepřová
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 60gramůMrkev kořen
- 350gramůFazolové lusky zelené
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1stroužekČesnek
- 200mililitrůVíno madeira
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
32 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vepřové a kuřecí maso pokrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme.
- 2Česnek, šalotku, celer a mrkev oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Máslo rozpálíme na pánvi, přidáme pokrájenou zeleninu a osmahneme. Poté zalijeme vínem a vývarem a vaříme 15 minut.
- 3Omáčku necháme zchladnout, přidáme koření a omáčkou přelijeme pokrájené maso. Marinujeme 12 hodin.
- 4Maso vyjmeme z marinády, tu propasírujeme přes síto a dáme vařit.
- 5Zredukujeme varem na polovinu a odstavíme. Játra a polovinu slaniny pokrájíme na drobné kousky a smícháme s vepřovým a kuřecím masem.
- 6Přilijeme 1 bílek a marinádu. Fazolové lusky krátce povaříme, poté vodu slijeme, lusky svážeme slaninou do několika svazků.
- 7Formu vyložíme slaninou, naplníme do poloviny masovou směsí, přidáme svazky fazolí a překryjeme další směsí. Vršek uhladíme, překryjeme slaninou. Formu zakryjeme alobalem a dáme do horké vodní lázně. Teplotu vody udržujeme na 80 °C. Zahříváme 50 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.