Fazolová polévka
70 min.
Ingredience
- 200gramůFazole bílé
- 1litrVoda pitná
- 66,6gramůTuk
- 0,3gramPepř černý mletý
- 20gramůSůl
- 13,3gramůPolévkové koření
- 6,6gramůPetržel - nať
- 66,6gramůCibule
- 10gramůČesnek
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
714 mg
Postup přípravy
- 1Fazole přebereme a několikrát pečlivě propláchneme. Zalijeme je vodou a necháme máčet, aby nabobtnaly. Nabobtnalé fazole v téže vodě uvaříme téměř doměkka. V průběhu vaření doléváme podle potřeby vařící vodu.
- 2Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku dorůžova, zasypeme ji prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku.
- 3Za stálého prošlehávání metlou zásmažku zalijeme vlažnou vodou a odvarem z fazolí, přidáme česnek utřený se solí a mletý pepř.
- 4Uvedeme do varu a za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně 20 minut.
- 5Potom polévku procedíme, vložíme do ní uvařené fazole a velmi krátce povaříme.
- 6Do hotové polévky přidáme polévkové koření a důkladně provaříme.
- 7Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Veru
út 24. 3. 2015
Domácí fazolová polévka nikdy nezklame - dá se servírovat i jako hlavní chod, takže není třeba vařit další jídlo k obědu.
trribulus
po 23. 3. 2015
Fazolovka - klasika mezi polévkami. Když nevíš, co k večeři, tak fazolovou s dobrým chlebem nikdy nic nepokazíš - tedy samozřejmě, když ji jedí i ti ostatní. M.
Veyra
po 23. 3. 2015
Opravdu výborná fazolová polévka, rollce-royce mezi fazolačkami vřele DOPORUČUJI!!!
jelito
po 23. 3. 2015
Fazolová polévka - moje oblíbená :-) doporočuji.
lucus20
čt 26. 3. 2015
Fazole jsou výborné jídlo, takže není divu, že je tato Fazolová polévka tak skvělá.