Fazolová polévka od babičky
80 min.
Ingredience
- 1200mililitrůVoda pitná
- 200gramůFazole
- 50gramůMrkev kořen
- 30gramůPetržel kořen
- 30gramůCeler bulvový
- 30gramůKedlubna
- 30gramůKvěták
- 50gramůCibule
- 30gramůKapusta hlávková
- 2stroužkyČesnek
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 40gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 150gramůUzené maso vařené
- 40mililitrůOcet vinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
31 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Den předem namočené fazole osolíme a vaříme ve stejné vodě, ve které se máčely.
- 2Mrkev, celer, petržel, česnek, kousek kedlubny, květák, cibuli a kapustu vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme 20 minut doměkka.
- 3Zeleninu ve vodě rozmixujeme, přisypeme scezené fazole, přilijeme ocet a přivedeme k varu.
- 4Z másla a mouky usmažíme jíšku, přidáme kostičky uzeného masa nebo klobásy, osmahneme a opatrně přilijeme do polévky. Promícháme, povaříme a odstavíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.