Fazolová polévka od babičky

80 min.
Slovensko
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
31 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den předem namočené fazole osolíme a vaříme ve stejné vodě, ve které se máčely.
  • 2
    Mrkev, celer, petržel, česnek, kousek kedlubny, květák, cibuli a kapustu vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme 20 minut doměkka.
  • 3
    Zeleninu ve vodě rozmixujeme, přisypeme scezené fazole, přilijeme ocet a přivedeme k varu.
  • 4
    Z másla a mouky usmažíme jíšku, přidáme kostičky uzeného masa nebo klobásy, osmahneme a opatrně přilijeme do polévky. Promícháme, povaříme a odstavíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.