Fazolová polévka s klobásou a uzeným
60 min.
Ingredience
- 250gramůFazole
- 5litrůVoda pitná
- 150gramůKlobása - Čabajka
- 100gramůMoravské uzené
- 40mililitrůOlej slunečnicový
- 1kusCibule
- 300gramůBrambory
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 300gramůZeleninová směs jarní - mražená
- 1lžičkaVegeta
- 20gramůPetržel - nať
- 0,5lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
20 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
4 g
Cukr
724 mg
Postup přípravy
- 1Proprané a opláchnuté fazole namočíme do 2 l studené vody a necháme je přiklopené přes noc namáčet. Čabajku spolu s moravským uzeným rozkrájíme na malé kostky. V hrnci rozpálíme olej, vložíme oloupanou, drobně pokrájenou cibuli, osmahneme ji do zlatova. Přidáme připravené uzené i klobásu a oloupané, na drobné kousky nakrájené brambory. Vše posypeme sladkou mletou paprikou, přisypeme zeleninu, scezené fazole a vše zalijeme 3 l vody. Přiklopíme poklici, povaříme do měkka.
- 2Před dokončením vaření polévku dochutíme solí, pepřem, Vegetou, přidáme drobně nasekanou petrželovou nať. Teplou polévku porcujeme do polévkových misek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.