Fazolová polévka s pivem
80 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 10gramůKmín celý
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 25gramůChilli paprička
- 200gramůHovězí maso mleté
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 800mililitrůVývar slepičí
- 3gramyOregano sušené
- 1kusBobkový list
- 150mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1gramPepř černý mletý
- 10gramůSůl
- 250gramůFazole bílé předvařené
- 40gramůProtlak rajčatový
- 45gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
14 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, chilli papričku rozřízneme, vyškrábneme semínka, zbytek nasekáme na jemno. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a necháme zesklovatět. Přidáme chilli paričku, kmín, mletou papriku, necháme rozpustit v tuku. Přiložíme mleté maso, promícháme a restujeme, vařečkou maso rozdrobíme, přidáme scezená rajčata, sůl, pepř, bobkový list, oregano, rajčatový protlak, zalijeme pivem, vývarem, vaříme aspoň 40 minut. Nakonec přidáme fazole a dovaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.