Fazolová polévka s těstovinami
90 min.
Ingredience
- 600gramůFazole červené sterilované
- 120gramůTěstoviny Conchiglie
- 2kusyČesnek
- 1,2lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej olivový
- Vývar zeleninový [42785]
- 4,8kusyBobkový list
- 480gramůCeler řapíkatý
- 144gramůCibule
- 96gramůFenykl čerstvý
- 144gramůMrkev kořen
- 1,2hrstiPetržel - nať
- 144gramůPórek
- 2,4lžíceOlej rostlinný
- 96gramůRajčata
- 48gramůTymián čerstvý
- 2,7litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
11 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Vezmeme si 1/2 konzervovaných fazolí a 1/2 zeleninového vývaru a toto spolu dohladka rozmixujeme. Takto rozmixované fazole nalijeme do hrnce, vložíme zbytek fazolí, dle potřeby naředíme zeleninovým vývarem a necháme chvilku na mírném ohni vařit. Poté přidáme těstoviny a uvaříme je doměkka.
- 2Zatímco se polévka vaří, dáme si do menšího kastrůlku rozehřát 3 lžíce oleje, do kterého přidáme nadrobno nakrájený česnek a přibližně 2 minuty opékáme. Když je česnek dozlatova opečený, vmícháme jej do polévky. Dle chuti osolíme, opepříme a přidáme petrželku. Polévku nakonec na talíři pokapeme zbylým olivovým olejem a můžeme podávat.
- 4Vývar zeleninový [42785]:
- 5V hrnci na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a pórek zhruba 5 minut. Přidáme nadrobno nakrájený řapíkatý celer, mrkev, fenykl a rajčata a přikryté dusíme 10 minut. Poté podlijeme vodou, vložíme bobkový list, petrželku, tymián a vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut. Poté, co je vývar hotový, ho přecedíme a můžeme jej ihned použít, nebo zamrazit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.