Fazolová polévka se zvěřinovými nočky

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
12 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
387 mg
Cukr
947 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazole necháme přes noc namočené ve vodě, poté je uvaříme doměkka, vyjmeme děrovanou naběračkou do mísy a vývar odložíme.
  • 2
    Srnčí plec a vepřový bůček umeleme, přimícháme vejce, hladkou mouku, strouhanku, sůl a pepř. Umícháme husté těsto, ze kterého buď pomocí nokovníku nebo namočenou lžičkou tvoříme nočky, které zavaříme ve vroucí vodě. Poté nočky vyjmeme, propláchneme vodou a necháme okapat.
  • 3
    V silnostěnném hrnci zpěníme na sádle cibuli, přimícháme mouku a usmažíme světlou jíšku, do které zašleháme postupně vývar z fazolí a hovězí vývar. Po dvaceti minutách mírného varu přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř. Polévku přecedíme do čistého hrnce, přidáme fazole, nočky a chvilku povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.