Fazolová polévka se zvěřinovými nočky
90 min.
Ingredience
- Na jíšku
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 1,3litryHovězí vývar základní
- 1,5lžíceSádlo vepřové škvařené
- Na knedlíčky
- 200gramůSrnčí plec
- 0,25špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 60gramůVepřový bok
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1lžíceStrouhanka
- 1,5litryVoda pitná
- Na vaření fazolí
- 1,5mililitryVoda pitná
- 250gramůFazole
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
12 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
387 mg
Cukr
947 mg
Postup přípravy
- 1Fazole necháme přes noc namočené ve vodě, poté je uvaříme doměkka, vyjmeme děrovanou naběračkou do mísy a vývar odložíme.
- 2Srnčí plec a vepřový bůček umeleme, přimícháme vejce, hladkou mouku, strouhanku, sůl a pepř. Umícháme husté těsto, ze kterého buď pomocí nokovníku nebo namočenou lžičkou tvoříme nočky, které zavaříme ve vroucí vodě. Poté nočky vyjmeme, propláchneme vodou a necháme okapat.
- 3V silnostěnném hrnci zpěníme na sádle cibuli, přimícháme mouku a usmažíme světlou jíšku, do které zašleháme postupně vývar z fazolí a hovězí vývar. Po dvaceti minutách mírného varu přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř. Polévku přecedíme do čistého hrnce, přidáme fazole, nočky a chvilku povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.