Fazolová polévka vánoční
175 min.
Ingredience
- 300gramůFazole bílé
- 2kusyBobkový list
- 3kusyNové koření celé
- 5kusůPepř černý celý
- 1kusHřebíček
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůBrokolice
- 1,7litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
5 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
1 g
Cukr
858 mg
Postup přípravy
- 1Fazole přebereme, opláchneme, přes noc necháme namočené v l,2 l vody, aby nabobtnaly. Cibuli nakrájíme nadrobno, brokolici rozebereme na menší růžičky, vejce uvaříme natvrdo.
- 2Fazole vaříme v silnostěnném hrnci bez soli, s kořením, až jsou měkké.
- 3Zvlášť uvaříme brokolici v 500 ml vody se solí. Když je brokolice měkká, vyjmeme ji z vody (tu odložíme) a ponoříme ji do ledové vody, aby neztratila barvu. Poté necháme brokolici okapat.
- 4V hlubším rendlíku na oleji necháme zesklovatět cibuli, přimícháme k ní mouku a usmažíme světlou jíšku. Poté do jíšky po částech zašleháme vývar z brokolice, jíšku necháme alespoň deset minut provařit.
- 5Do uvařených fazolí vmícháme provařenou jíšku, brokolici, osolíme a na talířích zdobíme plátky uvařených vajíček.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.