Fazolová polévka vánoční

175 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
5 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
1 g
Cukr
858 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazole přebereme, opláchneme, přes noc necháme namočené v l,2 l vody, aby nabobtnaly. Cibuli nakrájíme nadrobno, brokolici rozebereme na menší růžičky, vejce uvaříme natvrdo.
  • 2
    Fazole vaříme v silnostěnném hrnci bez soli, s kořením, až jsou měkké.
  • 3
    Zvlášť uvaříme brokolici v 500 ml vody se solí. Když je brokolice měkká, vyjmeme ji z vody (tu odložíme) a ponoříme ji do ledové vody, aby neztratila barvu. Poté necháme brokolici okapat.
  • 4
    V hlubším rendlíku na oleji necháme zesklovatět cibuli, přimícháme k ní mouku a usmažíme světlou jíšku. Poté do jíšky po částech zašleháme vývar z brokolice, jíšku necháme alespoň deset minut provařit.
  • 5
    Do uvařených fazolí vmícháme provařenou jíšku, brokolici, osolíme a na talířích zdobíme plátky uvařených vajíček.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.