Fazolová pomazánka se zelím
80 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 240gramůFazole bílé
- 1lžičkaOregano sušené
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaSůl
- 100gramůZelí kysané
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaLibeček
- 2lžičkyProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSaturejka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
141 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
4 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Namočené fazole scedíme, vsypeme do hrnce a přilijeme vodu. Přivedeme k varu a vaříme asi hodinu. V průběhu vaření okořeníme saturejkou, oreganem a libečkem. Trochu osolíme.
- 2Uvařené fazole scedíme, ale vodu s bylinkami nevyléváme. Kysané zelí použijeme bez nálevu.
- 3Fazole, nakrájenou cibuli a zelí vložíme do mixéru, přilijeme olej a začneme mixovat. Na ředění používáme bylinkovou vodu z fazolí.
- 4Do hotové pomazánky ještě vmícháme rajský protlak a dochutíme sojovou omáčkou.
- 5Podáváme s pečivem. Pomazánka je vhodná i na chlebíčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.