Fazolová pomazánka se zelím

80 min.
Evropa
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
141 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
4 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Namočené fazole scedíme, vsypeme do hrnce a přilijeme vodu. Přivedeme k varu a vaříme asi hodinu. V průběhu vaření okořeníme saturejkou, oreganem a libečkem. Trochu osolíme.
  • 2
    Uvařené fazole scedíme, ale vodu s bylinkami nevyléváme. Kysané zelí použijeme bez nálevu.
  • 3
    Fazole, nakrájenou cibuli a zelí vložíme do mixéru, přilijeme olej a začneme mixovat. Na ředění používáme bylinkovou vodu z fazolí.
  • 4
    Do hotové pomazánky ještě vmícháme rajský protlak a dochutíme sojovou omáčkou.
  • 5
    Podáváme s pečivem. Pomazánka je vhodná i na chlebíčky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.