Fazolová rýže

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
3 g
Cukr
913 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýží probereme a v kastrůlku na 20 ml rozehřátého oleje osmahneme. Smažíme asi tak 5 minut a potom rýží zalijeme horkou a osolenou vodou. Kastrůlek přiklopíme poklicí a rýži na mírném ohni dusíme 15 minut.
  • 3
    Měkkou rýží stáhneme ze sporáku, vysypeme do větší nádoby a vmícháme do ní scezené fazole. Cibuli a česnek oloupeme, drobně nakrájíme a spolu s pažitkou osmahneme na zbylém oleji a přidáme k rýží. Nakonec přilijeme rajčatový protlak. Všechny suroviny promícháme, ochutnáme a podle vlastní chuti dosolíme. Zlehka zamícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.