Fazolová rýže
35 min.
Ingredience
- 50mililitrůOlej slunečnicový
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůFazole bílé sterilované
- 30gramůPažitka
- 2šálkyRýže loupaná
- 4šálkyVoda pitná
- 200gramůProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
3 g
Cukr
913 mg
Postup přípravy
- 1Rýží probereme a v kastrůlku na 20 ml rozehřátého oleje osmahneme. Smažíme asi tak 5 minut a potom rýží zalijeme horkou a osolenou vodou. Kastrůlek přiklopíme poklicí a rýži na mírném ohni dusíme 15 minut.
- 3Měkkou rýží stáhneme ze sporáku, vysypeme do větší nádoby a vmícháme do ní scezené fazole. Cibuli a česnek oloupeme, drobně nakrájíme a spolu s pažitkou osmahneme na zbylém oleji a přidáme k rýží. Nakonec přilijeme rajčatový protlak. Všechny suroviny promícháme, ochutnáme a podle vlastní chuti dosolíme. Zlehka zamícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.