Fazolová toskánská polévka

12 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
3 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
285 mg
Cukr
45 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme syrové fazole, které jsme nechali bobtnat přes noc ve vodě, scedíme, necháme okapat. Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu, přidáme fazole, 10 minut vaříme. Přikryjeme pokličkou a 30 minut povaříme, dokud nezměknou. Poté dáme fazole do cedníku a vodu z nich uschováme.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm česnek, aby začal hnědnout, cca 3 minuty. Přidáme fazole a 4 dl uschované vody z fazolí a mícháme. Polévkovou kostku přimícháme do tekutiny, uvedeme směs do varu a odstavíme pánev z ohně.
  • 3
    Rozmixujeme vše v mixéru na hladkou kaši. Dle chuti osolíme a opepříme.
  • 4
    Polévku vlijeme zpět do hrnce a prohřejeme, již nevaříme. Před podáváním posypeme oreganem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.