Fazolová toskánská polévka
12 min.
Ingredience
- 225gramůFazole bílé
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusBujón zeleninový
- 2lžíceOregano sušené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
3 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
285 mg
Cukr
45 mg
Postup přípravy
- 1Použijeme syrové fazole, které jsme nechali bobtnat přes noc ve vodě, scedíme, necháme okapat. Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu, přidáme fazole, 10 minut vaříme. Přikryjeme pokličkou a 30 minut povaříme, dokud nezměknou. Poté dáme fazole do cedníku a vodu z nich uschováme.
- 2V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm česnek, aby začal hnědnout, cca 3 minuty. Přidáme fazole a 4 dl uschované vody z fazolí a mícháme. Polévkovou kostku přimícháme do tekutiny, uvedeme směs do varu a odstavíme pánev z ohně.
- 3Rozmixujeme vše v mixéru na hladkou kaši. Dle chuti osolíme a opepříme.
- 4Polévku vlijeme zpět do hrnce a prohřejeme, již nevaříme. Před podáváním posypeme oreganem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.