Fazolové karbanátky s kapií
35 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 200gramůFazole červené sterilované
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 20gramůMáslo jihočeské
- 40gramůStrouhanka
- 1kusVejce slepičí
- 2kusyPaprika sterilovaná
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 2kusyChilli paprička zelená
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 700gramůFazolky mražené
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
136 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mražené fazolky opláchneme teplou tekoucí vodou, dáme do hrnce s vodou a vaříme doměkka, asi 10 minut. Uvařené scedíme, necháme vychladnout, nasekáme hrubě a vysypeme do misky.
- 2Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nasekanou cibuli, česnek, nakrájenou kapii, chilli papričky, osmažíme, necháme vychladnout a vlijeme do mixéru. Přidáme červené sterilizované fazole, jemně promixujeme a směs přendáme do misky, kde máme fazole. Vše dobře promícháme, přisypeme strouhanku, olej olivový, rozklepneme celé vejce, podle chuti přidáme sůl a pepř. Promícháme a navlhčenýma rukama tvarujeme karbanátky. Pokládáme je na olejem vymazaný a na vysokou teplotu rozpálený gril a po obou stranách pečeme asi 15 minut.
- 3Upečené karbanátky upravíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.