Fazolové lusky dušené pikantní
40 min.
Ingredience
- 800gramůFazolové lusky
- 50gramůFeferony
- 3stroužkyČesnek
- 40gramůPetržel - nať
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 30gramůOlej slunečnicový
- 900mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
112 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
753 mg
Cukr
700 mg
Postup přípravy
- 1Fazolové lusky zbavíme dřevnatých vláken, oloupaný česnek prolisujeme, feferonky rozřízneme, vyškrábneme semínka a nakrájíme na tenké nudličky, petrželku posekáme najemno.
- 2Fazolky vsypeme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme 15 minut. Scedíme a necháme okapat. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme feferonky, česnek, petrželku a orestujeme. Fazolkám odkrojíme špičky obou konců, lusky překrojíme šikmo napůl, přidáme do pánve, osolíme, opepříme a dusíme doměka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.