Fazolové lusky dušené s rajčaty
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 400gramůFazolové lusky zelené
- 200gramůRajčata
- 20gramůOlej stolní
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
99 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěné fazolky nakrájíme na delší proužky, vsypeme do malého množství osolené vařící vody a dusíme doměkka.
- 2Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
- 3Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme utřený česnek, rajčata, sůl a pepř. Vše pod pokličkou chvíli dusíme.
- 4Když směs zhoustne, vmícháme fazolky a ještě krátce podusíme. Před podáváním je posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.