Fazolové lusky dušené v zelenině

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
26 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na slabé proužky, česnek prolisujeme, šunku nakrájíme na nudličky, černé olivy bez pecek posekáme nadrobno.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, česnek, papriky a orestujeme. Přimícháme rajčatový protlak, mladé fazolové lusky, šunku, podlijeme vodou, přihodíme kostku masoxu, podle chuti dosolíme, opepříme a dusíme doměkka. Veškerá tekutina by se měla vydusit.
  • 3
    V jiné pánvi na oleji usmažíme 4 volská oka.
  • 4
    Fazolky se zeleninou a šunkou upravíme na talíře, navrch každé porce položíme po jednom volském oku, posypeme olivami a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.