Fazolové lusky dušené v zelenině
55 min.
Ingredience
- 800gramůFazolové lusky zelené
- 50gramůMáslo čerstvé
- 120gramůCibule
- 150gramůPaprika červená
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůProtlak rajčatový sterilovaný
- 100gramůŠunka dušená
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 1kusMasox
- 150mililitrůVoda pitná
- 4kusyVejce slepičí
- 80gramůOlivy nakládané
- 20gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
26 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na slabé proužky, česnek prolisujeme, šunku nakrájíme na nudličky, černé olivy bez pecek posekáme nadrobno.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, česnek, papriky a orestujeme. Přimícháme rajčatový protlak, mladé fazolové lusky, šunku, podlijeme vodou, přihodíme kostku masoxu, podle chuti dosolíme, opepříme a dusíme doměkka. Veškerá tekutina by se měla vydusit.
- 3V jiné pánvi na oleji usmažíme 4 volská oka.
- 4Fazolky se zeleninou a šunkou upravíme na talíře, navrch každé porce položíme po jednom volském oku, posypeme olivami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.