Fazolové lusky s červenou cibulí
30 min.
Ingredience
- 100gramůCibule červená
- 25gramůPetržel kudrnka
- 6gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 15mililitrůBalsamico ocet
- 25gramůStrouhanka
- 40gramůMáslo čerstvé
- 200gramůFazolové lusky zelené
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
256 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
17 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Fazolky očistíme, odstraníme vlákna, odřízneme konce, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, petrželku posekáme najemno.
- 2Fazolky vhodíme do osolené vroucí vody a povaříme zhruba 12 minut. Scedíme a necháme okapat.
- 3V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme fazolky, cibuli a osmahneme. Osolíme, opepříme, posypeme lžící strouhanky, osmahneme dokřupava a odstavíme. Již mimo oheň zakápneme balsamico octem a přimícháme petrželku.
- 4Podáváme jako teplou přílohu k masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.