Fazolové lusky s máslem a strouhankou
40 min.
Ingredience
- 600gramůFazolové lusky zelené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceStrouhanka
- 10gramůPetržel - nať
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
256 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
21 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Fazolové lusky omyjeme, zbavíme vláken a uvaříme v osolené vodě doměkka. Lusky ocedíme, necháme okapat a rozložíme na talíř.
- 2Strouhanku opražíme na másle dosvětlehněda, osolíme, opepříme a dáme na fazolky.
- 3Nakonec pokrm posypeme sekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.