Fazolové rizoto

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
18 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava rýže: Rýži propereme ve více vodách, necháme ji okapat a potom ji vsypeme do kastrůlku. Přilijeme horkou vodu a osolíme, vložíme oloupaný, ale celý česnek. Rýži přiklopíme poklici a na mírném ohni povaříme doměkka. Vaříme přibližně 15 minut.
  • 2
    Příprava fazolek: Fazolky scedíme, necháme okapat. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme drobně nakrájenou cibuli, kterou orestujeme dozlatova. Vložíme do pánve okapané fazolky, na tenké plátky nakrájený česnek. Fazolky dochutíme solí, pepřem, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Potom ještě povaříme asi tak 10 minut a stáhneme ze sporáku.
  • 3
    Do vhodné větší kuchyňské nádoby dáme připravenou rýží, přidáme fazolky, kečup a všechno dohromady vařečkou promícháme.
  • 4
    Hotové jídlo rozdělíme na talíře. Každou porci posypeme nastrouhaným sýrem a hotové jídlo servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.