Fazolové rizoto
35 min.
Ingredience
- Na Fazolky
- 300gramůFazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 60gramůOlej slunečnicový
- 1kusCibule
- 2decilitryVývar zeleninový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůKečup ostrý
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
- 0,5lžičkaSůl
- Na rýží
- 1stroužekČesnek
- 1hrnekRýže loupaná
- 2hrnkyVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
18 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Příprava rýže: Rýži propereme ve více vodách, necháme ji okapat a potom ji vsypeme do kastrůlku. Přilijeme horkou vodu a osolíme, vložíme oloupaný, ale celý česnek. Rýži přiklopíme poklici a na mírném ohni povaříme doměkka. Vaříme přibližně 15 minut.
- 2Příprava fazolek: Fazolky scedíme, necháme okapat. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme drobně nakrájenou cibuli, kterou orestujeme dozlatova. Vložíme do pánve okapané fazolky, na tenké plátky nakrájený česnek. Fazolky dochutíme solí, pepřem, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Potom ještě povaříme asi tak 10 minut a stáhneme ze sporáku.
- 3Do vhodné větší kuchyňské nádoby dáme připravenou rýží, přidáme fazolky, kečup a všechno dohromady vařečkou promícháme.
- 4Hotové jídlo rozdělíme na talíře. Každou porci posypeme nastrouhaným sýrem a hotové jídlo servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.