Fazolový guláš s bramborami
95 min.
Ingredience
- 260gramůFazole
- 1200mililitrůVoda pitná
- 400gramůBrambory
- 120gramůVepřový bok uzený
- 150gramůŠunka od kosti
- 50gramůProtlak rajčatový sterilovaný
- 2stroužkyČesnek
- 1kusBobkový list
- 120gramůCibule
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 80gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
16 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Předem namočená fazole postavíme na oheň i s vodou, ve které se namáčely, osolíme, opepříme, přidáme kousek šunky s kostí, nadrobno nakrájenou cibuli, bobkový list a vaříme asi 40 minut. Uzený bůček pokrájíme na drobné kostičky, petrželovou a celerovou nať posekáme na jemno, česnek prolisujeme, brambory očistíme a rozkrájíme na kostky, tvrdý sýr nastrouháme. Bůček i natě s česnekem přidáme k fazolím a vaříme 20 minut. Vyjmeme šunku s kostí, šunku obereme, nakrájíme na menší kousky a vrátíme k fazolím, přidáme brambory, rajčatový protlak, podle chuti dosolíme, dovaříme.
- 2Jednotlivé porce posypeme sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.