Fazolový hrnec Tex-Mex
45 min.
Ingredience
- 4kusyBrambory vařené ve slupce
- 1kusCibule
- 200gramůSeitan
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 800gramůRajčata loupaná celá
- 1lžíceHořčice
- 1lžíceSirup cukerný
- 400mililitrůVývar zeleninový
- 180gramůFazole bílé sterilované
- 180gramůFazole červené sterilované
- 1špetkaKmín celý
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
7 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hrnci na rozehřátém olivovém oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a seitan. Vmícháme rajčatový protlak, znovu osmahneme, přidáme konzervovaná rajčata, hořčici a sirup. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a zvolna vaříme asi 15 minut.
- 2Oboje fazole vlijeme do síta, propláchneme tekoucí vodou a necháme okapat. Fazole potom přidáme do hrnce asi 10 minut před koncem vaření. Pokrm nakonec dochutíme kmínem, solí a pepřem.
- 3Při podávání přidáme do každé porce podélně překrojené brambory (vařené ve slupce a oloupané). Ozdobíme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.