Fazolový salát po italsku
10 min.
Ingredience
- 4kusyCibulka jarní
- 1kusChilli paprička
- 6lžicOlej olivový extra panenský
- 2lžíceOcet vinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPažitka
- 2stroužkyČesnek
- 300gramůFazole bílé sterilované
- 300gramůFazolové lusky zelené
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
108 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na plátky. Chilli papričku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme najemno. Cibulku i chilli papričku dáme do misky společně s na plátky nakrájeným česnekem.
- 2Přidáme bílé i zelené fazolky, zakapeme olivovým olejem, vinným octem, osolíme a opepříme.
- 3Nakonec do salátu vmícháme nahrubo nasekanou pažitku a vše důkladně promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.