Fazolový salát s artyčoky
35 min.
Ingredience
- 600gramůHrachové lusky
- 250gramůArtyčoky sterilované
- 1kusCibule
- 150gramůMrkev kořen
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 2lžíceKopr čerstvý
- 40mililitrůOcet vinný
- 60mililitrůOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 1lžičkaKmín římský
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 2lžičkySůl
- 1litrVoda pitná
- 0,5hrnekPetržel - nať
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Fazolky uvaříme ve vodě, aby zelenina zůstala zelená (cca 15 minut).
- 2Poté je, propláchnuté ve studené vodě a zešikma rozpůlené vložíme společně se čtvrtkami artyčokových srdíček, kolečky cibule, strouhanou mrkví, sekanou petrželkou, koriandrem a koprem do větší misky.
- 3Dobře promícháme, přelijeme dresingem, který jsme si připravili smícháním octa, olivového oleje, drceného česneku, hořčice, římského kmínu, citronovou šťávou, solí a pepře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.