Fazolový salát s bylinkami a kořením
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyBobkový list
- 6lžicPetržel - nať
- 80mililitrůCitronová šťáva
- 120mililitrůOlej olivový
- 1kusOkurka salátová
- 3kusyVejce slepičí
- 4stroužkyČesnek
- 1,5lžičkyKmín drcený
- 3kusyŠalotka
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaTymián sušený
- 1,5šálkyFazole černé
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
529 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
24 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
11 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Fazole dáme na noc do studené vody, scedíme je a v čerstvé vodě je deset minut zprudka povaříme. Pak zmírníme oheň, přidáme tymián, bobkový list, překrojenou cibuli a vaříme zvolna asi 1 hodinu. Směs pak zcedíme a vyhodíme bylinky a cibuli.
- 2Smícháme prolisovaný česnek, petržel, šťávu, olej, sůl a pepř. Zalijeme fazole a promícháme je. Tři vejce natvrdo nasekáme s okurkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.