Fazolový salát s feferonkou
25 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 400gramůFazole červené sterilované
- 400gramůFazole bílé sterilované
- 400gramůCizrna
- 1kusFeferony
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOcet vinný
- 2lžíceCitronová šťáva
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
637 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
13 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
28 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Fazole a cizrnu propláchneme a necháme v sítu okapat. Feferonku zbavenou peciček nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli a česnek nadrobno pokrájíme a petrželku nasekáme. Vše promícháme.
- 2Smícháme sůl, pepř, ocet, citronovou šťávu a zvolna zašleháme olivový olej. Salát promícháme se zálivkou a necháme rozležet asi 1 hodinu.
- 3Hotový salát ozdobíme snítkou petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.