Fazolový salát s ořechy

32 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
28 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné fazolky nakrájíme na malé kousky, omyjeme. Uvaříme je v hrnci s vroucí a lžičkou osolené vody 15 minut doměkka. Fazolky scedíme, necháme okapat a vychladnout. Okapané a vychladlé fazolky dáme do vhodné misky.
  • 2
    Mandle zalijeme 3 dl vroucí vody a sloupneme. Osušené dáme na suchou teflonovou pánev, opražíme je 2 minuty, necháme vychladnout a přisypeme je k fazolkám.
  • 3
    Ve vhodné nádobě důkladně prošleháme pomerančovou šťávu, olej, sůl, pepř, česnek a tak připravíme zálivku. Zalijeme fazolky a mandle, vše dobře promícháme, hotový salát vložíme do lednice odležet.
  • 4
    Před podáváním podle porci rozdělíme salát na talíře. Každou porci posypeme nasekaným koprem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.