Fazolový salát s ořechy
32 min.
Ingredience
- 800gramůFazolové lusky zelené
- 2,5litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 200gramůMandle
- Zálivka
- 20mililitrůPomerančová šťáva
- 70mililitrůOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
28 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěné fazolky nakrájíme na malé kousky, omyjeme. Uvaříme je v hrnci s vroucí a lžičkou osolené vody 15 minut doměkka. Fazolky scedíme, necháme okapat a vychladnout. Okapané a vychladlé fazolky dáme do vhodné misky.
- 2Mandle zalijeme 3 dl vroucí vody a sloupneme. Osušené dáme na suchou teflonovou pánev, opražíme je 2 minuty, necháme vychladnout a přisypeme je k fazolkám.
- 3Ve vhodné nádobě důkladně prošleháme pomerančovou šťávu, olej, sůl, pepř, česnek a tak připravíme zálivku. Zalijeme fazolky a mandle, vše dobře promícháme, hotový salát vložíme do lednice odležet.
- 4Před podáváním podle porci rozdělíme salát na talíře. Každou porci posypeme nasekaným koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.