Fazolový salát s rajčaty a česnekem
20 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 60mililitrůOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1lžíceOcet vinný
- 1špetkaCukr krupice
- 400gramůFazole bílé sterilované
- 300gramůRajčata Cherry
- 120gramůCibulka jarní
- 8gramůPetržel - nať
- 250gramůŘeřicha
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
16 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a pokrájíme na kolečka. Rajčata rozkrájíme na poloviny. Cibulku, petrželku a řeřichu opláchneme a nasekáme najemno. Fazole slijeme a necháme okapat.
- 2Olej rozpálíme a osmažíme na něm do zezlátnutí česnek, poté odstavíme, do pánve vmícháme pepř, ocet a cukr.
- 3V salátové míse smícháme zeleninu, bylinky, fazole a cibulku, zalijeme zálivkou z pánve, osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.