Fazolový salát se sýrem a olivami

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
25 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazolky důkladně opláchneme a necháme okapat. Poté je nakrájíme na cca tři centimetry dlouhé kusy. Pokrájené fazolky dáme do vody, tu osolíme špetkou soli, pět minut vaříme na mírném ohni. Nakonec je zcedíme a dáme stranou.
  • 2
    Připravíme ostatní suroviny: rajčata krájíme na kostičky, cibuli nadrobno, z papriky vykrojíme jadřinec a pokrájíme ji na plátky, olivy rozkrájíme na kolečka.
  • 3
    Wok pánev rozpálíme na prudkém ohni, vlijeme olej a prolisujeme česnek. Přidáme papriku, cibuli a dvě minuty smažíme. Vložíme rajčata a za stálého míchání smažíme další dvě minuty. Poté limetkovou šťávu, sůl a pepř dle vlastní chuti, vaříme další čtyři minuty. Na závěr přidáme olivy, nastrouhaný sýr, důkladně promícháme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.