Fazolový salát se sýrem a olivami
30 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusLimetka
- 400gramůFazolové lusky zelené
- 2kusyCibule
- 2kusyRajčata
- 1stroužekČesnek
- 1kusPaprika červená
- 200gramůSýr Eidam cihla 45%
- 50gramůOlivy černé
- 40mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
25 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Fazolky důkladně opláchneme a necháme okapat. Poté je nakrájíme na cca tři centimetry dlouhé kusy. Pokrájené fazolky dáme do vody, tu osolíme špetkou soli, pět minut vaříme na mírném ohni. Nakonec je zcedíme a dáme stranou.
- 2Připravíme ostatní suroviny: rajčata krájíme na kostičky, cibuli nadrobno, z papriky vykrojíme jadřinec a pokrájíme ji na plátky, olivy rozkrájíme na kolečka.
- 3Wok pánev rozpálíme na prudkém ohni, vlijeme olej a prolisujeme česnek. Přidáme papriku, cibuli a dvě minuty smažíme. Vložíme rajčata a za stálého míchání smažíme další dvě minuty. Poté limetkovou šťávu, sůl a pepř dle vlastní chuti, vaříme další čtyři minuty. Na závěr přidáme olivy, nastrouhaný sýr, důkladně promícháme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.