Fenykl s červenou cibulí

35 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
91 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fenykl omyjeme, nať odřízneme, najemno nasekáme a necháme stranou. Hlízy rozpůlíme a nakrájíme na nudličky.
  • 2
    Oloupanou cibuli nakrájíme na osminky. Na pánvi na rozehřátém oleji fenykl mírně opečeme, přidáme cibuli a opékáme asi 5 minut. Nakonec přidáme prolisovaný česnek.
  • 3
    Rajčata omyjeme a 2 nakrájíme na dílky, zbylé na kostičky a s polovinou lístků tymiánu, nasekanou petrželkou a trochou fenyklové natě je přidáme do pánve. Pod pokličkou dusíme 5 minut.
  • 4
    Pokrm ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Na zeleninu položíme dílky rajčat a krátce ohřejeme. Upravíme na talíře a posypeme fenyklovou natí a tymiánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.