Fenykl s červenou cibulí
35 min.
Ingredience
- 4kusyFenykl sladký - hlíza
- 2kusyCibule červená
- 1lžíceOlej olivový
- 4kusyRajčata
- 2lžičkyTymián čerstvý
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
91 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Fenykl omyjeme, nať odřízneme, najemno nasekáme a necháme stranou. Hlízy rozpůlíme a nakrájíme na nudličky.
- 2Oloupanou cibuli nakrájíme na osminky. Na pánvi na rozehřátém oleji fenykl mírně opečeme, přidáme cibuli a opékáme asi 5 minut. Nakonec přidáme prolisovaný česnek.
- 3Rajčata omyjeme a 2 nakrájíme na dílky, zbylé na kostičky a s polovinou lístků tymiánu, nasekanou petrželkou a trochou fenyklové natě je přidáme do pánve. Pod pokličkou dusíme 5 minut.
- 4Pokrm ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Na zeleninu položíme dílky rajčat a krátce ohřejeme. Upravíme na talíře a posypeme fenyklovou natí a tymiánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.