Fenykl zapékaný se smetanou

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
30 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
915 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vodu přivedeme k varu v pánvi, přidáme fenykl nakrájený na plátky a citronovu šťávu a vaříme 3 minuty. Poté necháme okapat a dáme do lžící másla vymazané zapékací mísy.
  • 2
    Do hladka utřeme v míse tavený sýr, přidáme mléko, smetanu a vejce. Ušleháme, přidáme sůl, pepř a zalijeme touto směsí fenykl.
  • 3
    Rozehřejeme na pánvi 1 lžíci másla a osmahneme na něm kmín. Posypeme jím fenykl. Rozehřejeme na pánvi zbytek másla, přidáme strouhanku a osmahneme ji, dokud nezhnědne. Posypeme jí povrch fenyklu. Do trouby předehřáté na 180 stupňů dáme péct na 30 minut.
  • 4
    Ihned podáváme ozdobené petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.