Fenykl zapékaný se smetanou
55 min.
Ingredience
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2kusyFenykl sladký - hlíza
- 125gramůSýr smetanový tavený 45%
- 1,5decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1,5decilitryMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
- 2lžičkyKmín celý
- 60gramůStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 750mililitrůVoda pitná
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
30 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
915 mg
Postup přípravy
- 1Vodu přivedeme k varu v pánvi, přidáme fenykl nakrájený na plátky a citronovu šťávu a vaříme 3 minuty. Poté necháme okapat a dáme do lžící másla vymazané zapékací mísy.
- 2Do hladka utřeme v míse tavený sýr, přidáme mléko, smetanu a vejce. Ušleháme, přidáme sůl, pepř a zalijeme touto směsí fenykl.
- 3Rozehřejeme na pánvi 1 lžíci másla a osmahneme na něm kmín. Posypeme jím fenykl. Rozehřejeme na pánvi zbytek másla, přidáme strouhanku a osmahneme ji, dokud nezhnědne. Posypeme jí povrch fenyklu. Do trouby předehřáté na 180 stupňů dáme péct na 30 minut.
- 4Ihned podáváme ozdobené petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.