Fenyklový Dauphinoise

75 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
31 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
8 g
Cukr
227 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory nakrájíme co nejvíce na tenko. Fenykl také nakrájíme na tenké plátky. Česnek utřeme.
  • 2
    Brambory, fenykl a česnek zalijeme mlékem a smetanou, osolíme a opepříme. Vaříme 10 minut na mírném plameni.
  • 3
    Tuto směs rozdělíme mezi dvě pečící mističky o objemu 150 ml a posypeme parmazánem. Pečeme 40 minut na 180 °C, dokud brambory nejsou měkké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.