Fenyklový Dauphinoise
75 min.

Ingredience
- 225gramůBrambory
- 1kusFenykl obecný
- 1stroužekČesnek
- 75mililitrůMléko plnotučné
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
31 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
8 g
Cukr
227 mg
Postup přípravy
- 1Brambory nakrájíme co nejvíce na tenko. Fenykl také nakrájíme na tenké plátky. Česnek utřeme.
- 2Brambory, fenykl a česnek zalijeme mlékem a smetanou, osolíme a opepříme. Vaříme 10 minut na mírném plameni.
- 3Tuto směs rozdělíme mezi dvě pečící mističky o objemu 150 ml a posypeme parmazánem. Pečeme 40 minut na 180 °C, dokud brambory nejsou měkké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.